Din guide til Thailand

Flybilletter

Vi hjelper deg med å finne rimeligste flybilletter til Thailand.Få med deg:

Severdigheter - Sicilia

Sicilia er stappfull av ting som det absolutt er verdt å få med seg. I tillegg til de mange interessante museene og nydelige kirkene, er det andre severdigheter det er verdt å nevne.

Etna er, som de fleste vet, vulkanen som til stadighet har mindre utslipp av lava og støv. På grunn av de kraftige utbruddene i 2001 og 2003, er flere av ”rifiugi” langt oppe i fjellet under gjenoppbygging. Et fint utgangspunkt for turer opp Etna er campingplassen Campeggio Etna (Via Goethe). Det er flere mulige ruter til toppen, og bebyggelsen går forholdsvis langt opp i fjellet, slik at du har flere mulige utgangspunkt. Bruk gjerne Circumetnea også som sightseeing. Vi anbefaler at du hører på råd fra de lokale, og har myndighetene stengt fjellsider, så er det en god grunn til det. Bruk erfarne guider. Fra nettet har vi hentet disse sidene: Etna Excursions og Geo Etna Explorer. Husk at ikke bare på selve fjellet, men ved utbrudd også i områdene rundt, kan forekomme store mengder støv. Vurder situasjonen hvis du har pustebesvær.

Valle dei Templi er en samling av greske templer utenfor Agrigento. Dette ubeskrivelig nydelige området er åpent mellom kl. 8.30 og 19, til en pris av 6 euro (det er også tidvis mulig å besøke på kveldstid). Templene kom på Unescos verdensarvliste i 1997, og vitner om en svært rik periode i europeisk kulturliv da arkitektur, kunst og filosofi blomstret på Sicilia og i StorHellas. En reise bak i tid uten like!

Mothia (Mozia) er navnet på en liten øy langs kystlinjen mellom Trapani og Marsala. Dette var tilholdstedet for fønikerne 7. århundre f.Kr., og ett av deres viktigste strategiske steder i middelhavet gitt nærheten til Kharthago. Æren for å ha gravd ut mye her har Joseph Whittaker, som også har gitt navn til det lokale museet. For å komme deg hit kan du ta toget fra Trapani eller Marsala, og spør konduktøren hvor du bør gå av. Det er også mulig å ta buss ved selskapene Autoservizi Salemi eller AST. For å komme seg ut til selve øyen må man over i småbåter, og overfart pluss adgangsavgift blir totalt 6 euro. Ved siden av havnen ligger store saltmarker.

Villa del Casale i Piazza Armerina er verdenskjent for sin godt bevarte romerske mosaikk. Mektige romerske familier har her etterlatt seg flere spor av sin rikdom og kunstsmak. Unesco beskyttet området i 1997. Stengt mandager, og billetten koster 3 euro for 1 time.

Taormina har et gresk teater med en fantastisk beliggenhet i fjellsiden. Herfra kan du nyte det vakre havet, den majestetiske Etna og selvfølgelig de skjønne ruinene. Stedet kan nok virke som en turistfelle, med dyre butikker og få innfødte. Dette er ikke Sicilia på sitt mest ekte, men det er koselig og vakkert likevel.

Thailand!

Barer, barer og enda flere barer. Nattklubber, smugtitting, barer, underholdning i verdensklasse, barer, innendørs og utendørs restauranter. Butikker og markeder som er åpne om natten. Middagscruise på Chao Phya-elven i Bangkok. Sett deg ned på en utendørs kaffebar og se på folk, dra på stranden og nyt solnedgangen og stjernehimmelen. Nydelig thaimat får du kjøpt både på gaten eller i restaurantene. Sjekk ut det pulserende nattelivet i Bangkok, Pattaya eller Phuket. Dra ut til noen av verdens vakreste øyer og opplev det fascinerende dyrelivet under havoverflaten. Dra på eventyr i jungelen bare noen timer unna badestedene. I Thailand får du hele spekteret av alt du kan ønske deg. Og det meste er preget av thailandsk kvalitet.

Verdens beste turistland

Den norske reiselivsbransjens kåret i 2008 Thailand som verdens beste turistmål, i sin kåring Grand Travel Award. Her er listen som viser andre land som kom på topp:

  1. Thailand
  2. Hellas
  3. Danmark
  4. Italia
  5. Spania

Flyselskapet Thai Airways ble kåret til det beste internasjonale flyselskap for nordmenn, basert på stemmene til ansatte innen den norske reiselivsbransjen, som mente at selskapet gir bedre service enn både British Airways og Lufthansa.

Velkommen til Thailand!

Topp 10 destinasjoner i Thailand:

1. Bangkok
2. Phuket
3. Chiang Mai
4. Ko Samui
5. Pattaya
6. Krabi
7. Ayuthaya
8. Ko Phi Phi Don
9. Hua Hin
10. Kanchanaburi

Flere toppdestinasjoner

Når skal jeg dra?

Mellom november og februar er været i Thailand mer behagelig, og det regner sjeldent på denne tiden av året. Dersom du drar i mars-mai bør du unngå å dra nordover, der det kan bli svært varmt på denne tiden av året. Unngå Bangkok i april, da vil du stekes ihjel, og også i oktober, da vil du bli gjennomblaut.

Hvor i Thailand bør jeg dra?

Phuket? Krabi? Hua Hin? Pattaya? Koh Pha-Ngan? Sjekk ut vår lille guide til feriestedene i landet, så klarer du kanskje å bestemme deg!

De fleste ønsker å få med seg både storbyliv og shopping i Bangkok, og dykking og strandliv på øyene. Les hvordan du kan komme deg fra A til B på våre sider om transportmuligheter - det er et godt utviklet tog- og bussnett i Thailand.

Om Thailand

Været - Sommer og vinter i Thailand er ikke som her hjemme. Les om landets årstider, temperatur og klima.

Tsunamien - Julen 2004 glemmer ingen thailendere - da inntraff den største naturkatastrofen i moderne tid.

De mest populære stedene å dra til - Om du enten ønsker å styre unna masseturismen eller vil dra dit ""alle"" drar - her er oversikten som viser topp destinasjoner i Thailand.

Fakta - litt faktakunnskaper

Geografi - Lær hvilke regioner Thailand består av, og hvor landet ligger i forhold til nabolandene i Sørøst-Asia.

Kalender / tidsregning - Thailand ligger mer enn 500 år foran oss!

Religion - Religionen er veldig sentral i dette syndige landet.

Etnisitet - Visste du at det ikke finnes noen typisk thailandsk kropp?

Viktige kulturforskjeller

  1. Kritiser aldri kongen og monarkiet
  2. Vis respekt for buddhismen og alt annet som er hellig
  3. Gjør som de lokale hvis nasjonalsangen spilles - stans eller reis deg
Thailand er kjent for å være smilets land, og det innebærer mer enn bare å være hyggelig. - det er en viktig kulturell forskjell her om det å miste ansikt. Husk at du aldri skjeller ut en thai foran andre.

Mer om kulturforskjeller som er verd å få¨med seg

Få med deg en festival!

Det er festivaler året gjennom i Thailand - sjekk ut vår festival-guide - kanskje er det en festival akkurat når du drar på ferie!

Kart Thailand

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy

© 2006 | SN Services | Din guide til overnatting og uteliv i Thailand