Din guide til Thailand

Flybilletter

Vi hjelper deg med å finne rimeligste flybilletter til Thailand.Få med deg:

Historie - Sicilia

Det er flere funn fra paleolittisk og neolittisk tid, blant annet grotter utenfor Palermo. I løpet av jernalderen befolkes øyen i større grad av innflyttere, blant annet fønikere.

I 735 f. Kr. slo grekere seg ned langs den østlige delen av øya, og dannet enkle jordbrukskolonier. Catania var allerede på denne tiden en viktig handelsby, men det var Siracusa som ble hovedstad og tyrannenes hjemby. Det var stadig strid mellom fønikere og grekere på denne tiden, og kjent er slaget ved Imera. Agrigento og Siracusa blomstret innen vitenskap og poesi.

I det 3. århundre f. Kr. kommer man i kontakt med det voksende romerske riket, og før de puniske kriger velger man en allianse med romerne mot fønikerne. Befolkningen delte seg i synet på hvem de støttet. Romerne fikk total kontroll over øya cirka 150 år f.Kr.

I 535 e. Kr. var det derimot bysanterne som tok makten, og skapte en fredstid. Siracusa var i 5 år hovedstad i det bysantiske imperiet, noe som for borgerne bare betydde høyere skatter. Costanzo var dessuten en tyrann, og for å unngå en oppsplittelse av imperiet flyttet han hovedstaden tilbake til Kostantinopel.

Rundt år 800 gjorde et opprør det nødvendig med hjelp fra emiren, og 10 000 berbere, arabere og spanske muslimer kom til øya. Og med dem ble øya arabifisert, men befolkningen bevarte i stor grad sin religionsfrihet. Handelen blomstret, og det spesielt i Palermo. Med tiden lot araberne øya forfalle, og det åpnet for ny bysantisk innflytelse.

Men i 1060 kom normannerkongen Ruggiero II til Messina, og dermed begynte en ny tid hvor impulser fra NordEuropa regjerte. De styrte med stor respekt for etablerte skikker og tradisjoner på stedene de la under seg. Muslimene beholdt sentrale roller innen religion og regjering. Da Federico II dør i 1250 starter nedturen administrativt, politisk og fredsmessig. Det kommer en indre strid om makten, og paven ønsker større innflytelse. Folket gjør opprør for sin uavhengighet.

Aragonerne fra Spania klarte etterhvert å få kontroll over makten, men ble ikke populær pga flere løftebrudd overfor den lokale makteliten. Aragonerne fikk på plass et føydalstyre, men økonomien var i krise. Påvirkningen fra selve Spania varierte under de ulike kongene, og etter hvert ble stillingen visekonge etablert. På 1500-tallet startet en rekke opprør, og den lokale adelen støttet disse i det de fryktet for sin egen makt. Men i det hele ble tiden under spanjolene verdsatt pga beskyttelsen det ga mot arabere og ottomannere.

I 1713 må spanjolene gi Sicilia til Savoia-familien. Adelen drømte om spanjolene igjen, men måtte se at østerrikerne tok makten. Borbonerne tok kontrollen 16 år senere, og øya fikk sterkere bånd til resten av Italia. Deres prosjekt var kongedømmet ”To Sicilia”, med hovedstad oftest i Napoli. Borbonerne hadde nesten absolutt makt, og kvelte mye intellektuell tanke.

I 1848 forsøkte sicilianerne å erklære seg uavhengige, og senere ble øya erobret av Garibaldis soldater, ”Mille”, som skulle samle Italia. I 1860 var Sicilia svært forskjellig fra resten av landet, med en adel som hadde latt øya forfalle til stor fattigdom og tradisjonelle skikker. Dette, i lag med høye skatter og voldsbruk, gjorde at man på øya bevarte et sterkt ønske om selvstendighet.

Thailand!

Barer, barer og enda flere barer. Nattklubber, smugtitting, barer, underholdning i verdensklasse, barer, innendørs og utendørs restauranter. Butikker og markeder som er åpne om natten. Middagscruise på Chao Phya-elven i Bangkok. Sett deg ned på en utendørs kaffebar og se på folk, dra på stranden og nyt solnedgangen og stjernehimmelen. Nydelig thaimat får du kjøpt både på gaten eller i restaurantene. Sjekk ut det pulserende nattelivet i Bangkok, Pattaya eller Phuket. Dra ut til noen av verdens vakreste øyer og opplev det fascinerende dyrelivet under havoverflaten. Dra på eventyr i jungelen bare noen timer unna badestedene. I Thailand får du hele spekteret av alt du kan ønske deg. Og det meste er preget av thailandsk kvalitet.

Verdens beste turistland

Den norske reiselivsbransjens kåret i 2008 Thailand som verdens beste turistmål, i sin kåring Grand Travel Award. Her er listen som viser andre land som kom på topp:

  1. Thailand
  2. Hellas
  3. Danmark
  4. Italia
  5. Spania

Flyselskapet Thai Airways ble kåret til det beste internasjonale flyselskap for nordmenn, basert på stemmene til ansatte innen den norske reiselivsbransjen, som mente at selskapet gir bedre service enn både British Airways og Lufthansa.

Velkommen til Thailand!

Topp 10 destinasjoner i Thailand:

1. Bangkok
2. Phuket
3. Chiang Mai
4. Ko Samui
5. Pattaya
6. Krabi
7. Ayuthaya
8. Ko Phi Phi Don
9. Hua Hin
10. Kanchanaburi

Flere toppdestinasjoner

Når skal jeg dra?

Mellom november og februar er været i Thailand mer behagelig, og det regner sjeldent på denne tiden av året. Dersom du drar i mars-mai bør du unngå å dra nordover, der det kan bli svært varmt på denne tiden av året. Unngå Bangkok i april, da vil du stekes ihjel, og også i oktober, da vil du bli gjennomblaut.

Hvor i Thailand bør jeg dra?

Phuket? Krabi? Hua Hin? Pattaya? Koh Pha-Ngan? Sjekk ut vår lille guide til feriestedene i landet, så klarer du kanskje å bestemme deg!

De fleste ønsker å få med seg både storbyliv og shopping i Bangkok, og dykking og strandliv på øyene. Les hvordan du kan komme deg fra A til B på våre sider om transportmuligheter - det er et godt utviklet tog- og bussnett i Thailand.

Om Thailand

Været - Sommer og vinter i Thailand er ikke som her hjemme. Les om landets årstider, temperatur og klima.

Tsunamien - Julen 2004 glemmer ingen thailendere - da inntraff den største naturkatastrofen i moderne tid.

De mest populære stedene å dra til - Om du enten ønsker å styre unna masseturismen eller vil dra dit ""alle"" drar - her er oversikten som viser topp destinasjoner i Thailand.

Fakta - litt faktakunnskaper

Geografi - Lær hvilke regioner Thailand består av, og hvor landet ligger i forhold til nabolandene i Sørøst-Asia.

Kalender / tidsregning - Thailand ligger mer enn 500 år foran oss!

Religion - Religionen er veldig sentral i dette syndige landet.

Etnisitet - Visste du at det ikke finnes noen typisk thailandsk kropp?

Viktige kulturforskjeller

  1. Kritiser aldri kongen og monarkiet
  2. Vis respekt for buddhismen og alt annet som er hellig
  3. Gjør som de lokale hvis nasjonalsangen spilles - stans eller reis deg
Thailand er kjent for å være smilets land, og det innebærer mer enn bare å være hyggelig. - det er en viktig kulturell forskjell her om det å miste ansikt. Husk at du aldri skjeller ut en thai foran andre.

Mer om kulturforskjeller som er verd å få¨med seg

Få med deg en festival!

Det er festivaler året gjennom i Thailand - sjekk ut vår festival-guide - kanskje er det en festival akkurat når du drar på ferie!

Kart Thailand

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy

© 2006 | SN Services | Din guide til overnatting og uteliv i Thailand