Din guide til Thailand

Flybilletter

Vi hjelper deg med å finne rimeligste flybilletter til Thailand.Få med deg:

Transport - Sicilia

Vi har delt denne seksjonen i tre deler: Hvordan komme til og fra øya, hvordan komme seg mellom stedene, og til slutt hvordan bevege seg rundt i de forskjellige byene.

Hvordan komme seg til og fra Sicilia

Med tog

Det er flere måter å komme seg til Sicilia uten å fly. Toget kan være et rimelig alternativ, og det er flere avganger hver dag fra Roma. Se siden til Trenitalia. Strekningen Roma – Messina tar rundt 8 timer, bl.a. på grunn av båtforbindelsen mellom Sicilia og fastlandet. Vi anbefaler å ta de raskeste togene. Prisen burde være rundt 65 euro.

Med buss

Du kan også ta buss fra Roma: Sais Trasporti og Segesta har flere avganger fra togstasjonen Roma Tiburtina. Bussturen vil nok ta en 12 timer. Prisen er 40-50 euro.

Med båt

Sicilia har mange båtavganger, også internasjonale. Dette er en fin måte å ankomme øya på.

Mange av disse forbindelsene er også gode for de som ønsker å besøke småøyene rundt. Selskapet Tirrenia driver forbindelsene Napoli – Palermo, Cagliari – Palermo og Cagliari – Trapani. Avgang fra Napoli er i 20-tiden, og ankomst Palermo er kl. 06.30. Et sete på passasjerdekket vil koste cirka 50 euro, og tar du med deg bilen og familien blir det selvfølgelig mer.

Selskapet Grandi Navi Veloci har derimot ruter mellom Genova og Palermo, Civitavecchia og Palermo, Livorno og Palermo, og dekker også Tunisia – Palermo.

Konkurrenten SNAV har et noe raskere alternativ, og forbinder Palermo med Cagliari, Civitavecchia og Napoli. De har også ruter fra Napoli til Eolie-øyene (Stromboli, Libari etc.). Siremar dekker også Napoli – Eolieøyene, og sistnevnte med steder på Sicilia. Ustica Lines betjener Livorno – Palermo, og Napoli – Palermo, i tillegg til å dekke mange vakre øyer. Strekningen Napoli – Catania er styrt av TTT Lines.

Er du derimot i Salerno, kan du gå på skipene til Grimaldi Ferries hvis du skal til Palermo. Hvis du derimot fra Salerno vil til Messina, ta Caronte & Tourist. Selskapet Navigazione Generale Italiana forbinder selve Sicilia med de mange vakre øyene rundt den.

Hvordan komme seg mellom stedene

Vel fremme på Sicilia kan det godt være du ønsker å dra litt rundt og få med deg perler et lite stykke unna.

Tog

Det er mulig å ta toget (som gjerne er av den gamle typen) mellom Palermo og byene Trapani, Messina, Agrigento og Catania. Fra Trapani kan du dra videre til Marsala, og fra Catania kan du dra ned til Siracusa. På østsiden av øya er strekningen Messina – Siracusa betjent av moderne togsett, mens de på vestsiden er elektriske (men koselige). Toget er et rimelig alternativ på Sicilia, og tjenesten er bedre enn sitt rykte. For tider og priser, se siden til Trenitalia.

Buss

Fra Palermo er der også et rikt tilbud av bussruter til resten av øya. Selskapet AST driver ruter ut fra de store byene til deres omegn, men også mellom Catania, Siracusa og Ragusa. Prisen varierer etter avstanden. Autoservizi Cuffaro kjører Palermo – Agrigento, mens Sais Trasporti kjører bl.a. Palermo – Caltanisetta / Catania/ Gela og Messina. Autoservizi Russo er selskapet for å nå ut til vakre San Vito lo Capo fra Palermo. Interbus betjener mange strekninger.

Bil / bilutleie

Vil du kjøre på egen hånd, er veiforbindelsene mellom Palermo og Agrigento, og Agrigento - Catania ganske gode. Den sørlige og vestlige delen av øye har en variabel kvalitet på veinettet. Bilutleie kan gjøres ved de store flyplassene i Palermo og Catania, og ellers rundt i de forskjellige bykjernene. De store selskapene, og noen lokale, tilbyr tjenesten å kunne sette bilen et annet sted enn utgangspunktet.

Hvordan bevege seg rundt i byene

I Palermo er det busselskapet AMAT som driver tjenesten, og har også linjer opp til Monreale. En enkeltbillett koster 1 euro, og er gyldig i to timer.

I Catania drives lokaltrafikken av AMT, og en enkeltbillett koster 0,80 euro for 90 minutter (dagskort 2 euro).

AST driver lokaltrafikken i Siracusa, mens det i Messina er ATM.

Taormina har en togstasjon som ligger ved sjøen, mens selve byen ligger oppe i fjellet. Det lokale selskapet kjøper busser opp (og der er en taubane fra Mazzarò).

Thailand!

Barer, barer og enda flere barer. Nattklubber, smugtitting, barer, underholdning i verdensklasse, barer, innendørs og utendørs restauranter. Butikker og markeder som er åpne om natten. Middagscruise på Chao Phya-elven i Bangkok. Sett deg ned på en utendørs kaffebar og se på folk, dra på stranden og nyt solnedgangen og stjernehimmelen. Nydelig thaimat får du kjøpt både på gaten eller i restaurantene. Sjekk ut det pulserende nattelivet i Bangkok, Pattaya eller Phuket. Dra ut til noen av verdens vakreste øyer og opplev det fascinerende dyrelivet under havoverflaten. Dra på eventyr i jungelen bare noen timer unna badestedene. I Thailand får du hele spekteret av alt du kan ønske deg. Og det meste er preget av thailandsk kvalitet.

Verdens beste turistland

Den norske reiselivsbransjens kåret i 2008 Thailand som verdens beste turistmål, i sin kåring Grand Travel Award. Her er listen som viser andre land som kom på topp:

  1. Thailand
  2. Hellas
  3. Danmark
  4. Italia
  5. Spania

Flyselskapet Thai Airways ble kåret til det beste internasjonale flyselskap for nordmenn, basert på stemmene til ansatte innen den norske reiselivsbransjen, som mente at selskapet gir bedre service enn både British Airways og Lufthansa.

Velkommen til Thailand!

Topp 10 destinasjoner i Thailand:

1. Bangkok
2. Phuket
3. Chiang Mai
4. Ko Samui
5. Pattaya
6. Krabi
7. Ayuthaya
8. Ko Phi Phi Don
9. Hua Hin
10. Kanchanaburi

Flere toppdestinasjoner

Når skal jeg dra?

Mellom november og februar er været i Thailand mer behagelig, og det regner sjeldent på denne tiden av året. Dersom du drar i mars-mai bør du unngå å dra nordover, der det kan bli svært varmt på denne tiden av året. Unngå Bangkok i april, da vil du stekes ihjel, og også i oktober, da vil du bli gjennomblaut.

Hvor i Thailand bør jeg dra?

Phuket? Krabi? Hua Hin? Pattaya? Koh Pha-Ngan? Sjekk ut vår lille guide til feriestedene i landet, så klarer du kanskje å bestemme deg!

De fleste ønsker å få med seg både storbyliv og shopping i Bangkok, og dykking og strandliv på øyene. Les hvordan du kan komme deg fra A til B på våre sider om transportmuligheter - det er et godt utviklet tog- og bussnett i Thailand.

Om Thailand

Været - Sommer og vinter i Thailand er ikke som her hjemme. Les om landets årstider, temperatur og klima.

Tsunamien - Julen 2004 glemmer ingen thailendere - da inntraff den største naturkatastrofen i moderne tid.

De mest populære stedene å dra til - Om du enten ønsker å styre unna masseturismen eller vil dra dit ""alle"" drar - her er oversikten som viser topp destinasjoner i Thailand.

Fakta - litt faktakunnskaper

Geografi - Lær hvilke regioner Thailand består av, og hvor landet ligger i forhold til nabolandene i Sørøst-Asia.

Kalender / tidsregning - Thailand ligger mer enn 500 år foran oss!

Religion - Religionen er veldig sentral i dette syndige landet.

Etnisitet - Visste du at det ikke finnes noen typisk thailandsk kropp?

Viktige kulturforskjeller

  1. Kritiser aldri kongen og monarkiet
  2. Vis respekt for buddhismen og alt annet som er hellig
  3. Gjør som de lokale hvis nasjonalsangen spilles - stans eller reis deg
Thailand er kjent for å være smilets land, og det innebærer mer enn bare å være hyggelig. - det er en viktig kulturell forskjell her om det å miste ansikt. Husk at du aldri skjeller ut en thai foran andre.

Mer om kulturforskjeller som er verd å få¨med seg

Få med deg en festival!

Det er festivaler året gjennom i Thailand - sjekk ut vår festival-guide - kanskje er det en festival akkurat når du drar på ferie!

Kart Thailand

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy

© 2006 | SN Services | Din guide til overnatting og uteliv i Thailand