Din guide til Thailand

Flybilletter

Vi hjelper deg med å finne rimeligste flybilletter til Thailand.Få med deg:

Mat og drikke - Sicilia

Det sicilianske kjøkken er karakterisert av gode råvarer og nydelig fisk, men ikke glem at alle steder har sine spesielle matretter basert ut fra lokale tradisjoner.

Du finner også spor fra de mange andre folkeslagene som har dominert øya, og resultatet er som du skjønner ganske spennende (prøv spesielt de mange arabiske kakene).

Man bruker mye urter og olivenolje, og som kineserne får du ofte en blanding av surt og søtt. Bønner, linser og kikerter (ceci) benyttes også mye.

Friterte innvoller og røyket sverdfisk

Det er gjerne egne fast food plasser hvor du kan få kjøpt fritert milt og andre innvoller (spesielt i Palermo), la deg ikke skremme av de dårlige hygieniske forholdene. Når det gjelder fisk bør du smake røyket sverdfisk.

Man bruker gjerne sesamfrø (cimino) i brødet på Sicilia.

Is og kaker

Sicilianerne er kjempeglade i is og granita (revet is med smakssirup), og prøv helst smakene som inneholder sitron eller appelsin. Er du i Catania, prøv kaken Cassatella di Sant`Agata.

Kjente sicilianske retter

Noen kjente retter er Caponata (friterte grønnsaker), Parmiggiana Siciliana (auberginere med parmesanost), og pasta med sardiner (gjerne i Palermo). På San Vito lo Capo er det et must å smake på den lokale varianten av couscous.

Vin

Sicilia har mange gode viner, og det er fullt mulig å finne gode IGT-viner. Blant doc`ene finner vi Corvo og Nero d`Avola. For de glade i sherry, finnes det mange gode alternativer fra Marsala. De lager også god mandel- og sitronlikør på Sicilia.

Thailand!

Barer, barer og enda flere barer. Nattklubber, smugtitting, barer, underholdning i verdensklasse, barer, innendørs og utendørs restauranter. Butikker og markeder som er åpne om natten. Middagscruise på Chao Phya-elven i Bangkok. Sett deg ned på en utendørs kaffebar og se på folk, dra på stranden og nyt solnedgangen og stjernehimmelen. Nydelig thaimat får du kjøpt både på gaten eller i restaurantene. Sjekk ut det pulserende nattelivet i Bangkok, Pattaya eller Phuket. Dra ut til noen av verdens vakreste øyer og opplev det fascinerende dyrelivet under havoverflaten. Dra på eventyr i jungelen bare noen timer unna badestedene. I Thailand får du hele spekteret av alt du kan ønske deg. Og det meste er preget av thailandsk kvalitet.

Verdens beste turistland

Den norske reiselivsbransjens kåret i 2008 Thailand som verdens beste turistmål, i sin kåring Grand Travel Award. Her er listen som viser andre land som kom på topp:

  1. Thailand
  2. Hellas
  3. Danmark
  4. Italia
  5. Spania

Flyselskapet Thai Airways ble kåret til det beste internasjonale flyselskap for nordmenn, basert på stemmene til ansatte innen den norske reiselivsbransjen, som mente at selskapet gir bedre service enn både British Airways og Lufthansa.

Velkommen til Thailand!

Topp 10 destinasjoner i Thailand:

1. Bangkok
2. Phuket
3. Chiang Mai
4. Ko Samui
5. Pattaya
6. Krabi
7. Ayuthaya
8. Ko Phi Phi Don
9. Hua Hin
10. Kanchanaburi

Flere toppdestinasjoner

Når skal jeg dra?

Mellom november og februar er været i Thailand mer behagelig, og det regner sjeldent på denne tiden av året. Dersom du drar i mars-mai bør du unngå å dra nordover, der det kan bli svært varmt på denne tiden av året. Unngå Bangkok i april, da vil du stekes ihjel, og også i oktober, da vil du bli gjennomblaut.

Hvor i Thailand bør jeg dra?

Phuket? Krabi? Hua Hin? Pattaya? Koh Pha-Ngan? Sjekk ut vår lille guide til feriestedene i landet, så klarer du kanskje å bestemme deg!

De fleste ønsker å få med seg både storbyliv og shopping i Bangkok, og dykking og strandliv på øyene. Les hvordan du kan komme deg fra A til B på våre sider om transportmuligheter - det er et godt utviklet tog- og bussnett i Thailand.

Om Thailand

Været - Sommer og vinter i Thailand er ikke som her hjemme. Les om landets årstider, temperatur og klima.

Tsunamien - Julen 2004 glemmer ingen thailendere - da inntraff den største naturkatastrofen i moderne tid.

De mest populære stedene å dra til - Om du enten ønsker å styre unna masseturismen eller vil dra dit ""alle"" drar - her er oversikten som viser topp destinasjoner i Thailand.

Fakta - litt faktakunnskaper

Geografi - Lær hvilke regioner Thailand består av, og hvor landet ligger i forhold til nabolandene i Sørøst-Asia.

Kalender / tidsregning - Thailand ligger mer enn 500 år foran oss!

Religion - Religionen er veldig sentral i dette syndige landet.

Etnisitet - Visste du at det ikke finnes noen typisk thailandsk kropp?

Viktige kulturforskjeller

  1. Kritiser aldri kongen og monarkiet
  2. Vis respekt for buddhismen og alt annet som er hellig
  3. Gjør som de lokale hvis nasjonalsangen spilles - stans eller reis deg
Thailand er kjent for å være smilets land, og det innebærer mer enn bare å være hyggelig. - det er en viktig kulturell forskjell her om det å miste ansikt. Husk at du aldri skjeller ut en thai foran andre.

Mer om kulturforskjeller som er verd å få¨med seg

Få med deg en festival!

Det er festivaler året gjennom i Thailand - sjekk ut vår festival-guide - kanskje er det en festival akkurat når du drar på ferie!

Kart Thailand

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy

© 2006 | SN Services | Din guide til overnatting og uteliv i Thailand