Din guide til Thailand

Flybilletter

Vi hjelper deg med å finne rimeligste flybilletter til Thailand.Få med deg:

Fester og festivaler - Sicilia

Sicilia er meget rikt på ulike fester, og det er gjerne de lokale og religiøse som dominerer. Det er derfor vanskelig å gi en oversikt over alle, vi begrenser oss her til å nevne de største i de største byene.

I februar arrangeres det karneval svært mange steder. En spesiell rolle har tradisjonen i Sciacca, som gjør seg litt mer flid i forberedelsene. Det eldste karnevalet er derimot i Acireale, mens i Palermo er det stort og livlig. I Termini Imerese spiller de myten om bestemor og bestefar (”u` Nannu e a` Nanna”). Mange velger også karnevalsfeiringen i Sciacca, med den berømte dukken Peppe Nappa, men San Biagio Platani er ikke noen dprlig konkurrent. ”Mandel i blomst” er en vårfest i Agrigento, første uken i februar, med vekt på folklore. I Catania feirer man byens skyttshelgen Sant`Agata.

I påsken er det flere arrangementer på øya. Finn mer info på nettsiden Pasqua in Sicilia.

I april feirer man S. Giorgio i Ragusa, og man minnes da byen var delt i to.

Den 3. mai feires korset (Crocefisso) med prosesjon gjennom gatene på Monreale. I Casteltermini arrangerer de Tataratà-festivalen, som også er forbundet med det hellige korset.

Er du i Ustica i juni bør du følge med på International Festival of Underwater Activities, som altså tar for seg de mange flotte dykkemulighetene på denne lille øya utenfor Palermo.

I Agrigento feirer man San Calogero 3.-9. juli, med sesambrød som symboliserer næring til kropp og sjel. Tamburer skal minne om det arabiske nærværet. Palermitanerne feirer sin skyttshelgen Santa Rosalia 10.- 15. juli, hvor en statue av henne fraktes gjennom gatene. Mye farger og blomster her på ”Festino”, til ære for ”Santuzza” som reddet byen fra pesten i 1624. Første helg i juli er også tidspunktet for den årlige vinfestivalen Inycon i Memfi. I Caltagirone kan du derimot se trappene Santa Maria del Monte opplyste av flotte mønstre i slutten av juli (reprise i 14. og 15. august). Mellom juli og august kan du se mye fin kunst i Taormina under Taormina Arte. Midt i sommervarmen kan du også glede deg over mange evenement knyttet til Ortigia Festival i Siracusa.

I september kan du smake mye god couscous på San Vito lo Capo.

I november holdes det årlige Sicilia Rally, og i desember holdes det rikelig med arrangement i forbindelse med julehøytiden.

Festivaler på Sicilia

Det er rikelig med festivaler. I Catania holder man tangofestival, mens det i Taormina holdes en stadig viktigere filmfestival. Palermo feires Verdura Theater festival, og de sportsinteresserte kan ta turen innom vindsurf-festivalen. I tillegg arrangerer man i regionhovedstaden flere events om sommeren, som ledd i Palermo Estate. Ortigia (sentrumsøyen i Siracusa) har hver sommer sin festival med musikk, underholdning og teater; men vil du heller spille sjakk, går det ann... Litt morsomt er det med svensk Santa Lucia feiring i Siracusa, men byen deler flere inititiativer med Stockholm i forbindelse med denne festen.

Thailand!

Barer, barer og enda flere barer. Nattklubber, smugtitting, barer, underholdning i verdensklasse, barer, innendørs og utendørs restauranter. Butikker og markeder som er åpne om natten. Middagscruise på Chao Phya-elven i Bangkok. Sett deg ned på en utendørs kaffebar og se på folk, dra på stranden og nyt solnedgangen og stjernehimmelen. Nydelig thaimat får du kjøpt både på gaten eller i restaurantene. Sjekk ut det pulserende nattelivet i Bangkok, Pattaya eller Phuket. Dra ut til noen av verdens vakreste øyer og opplev det fascinerende dyrelivet under havoverflaten. Dra på eventyr i jungelen bare noen timer unna badestedene. I Thailand får du hele spekteret av alt du kan ønske deg. Og det meste er preget av thailandsk kvalitet.

Verdens beste turistland

Den norske reiselivsbransjens kåret i 2008 Thailand som verdens beste turistmål, i sin kåring Grand Travel Award. Her er listen som viser andre land som kom på topp:

  1. Thailand
  2. Hellas
  3. Danmark
  4. Italia
  5. Spania

Flyselskapet Thai Airways ble kåret til det beste internasjonale flyselskap for nordmenn, basert på stemmene til ansatte innen den norske reiselivsbransjen, som mente at selskapet gir bedre service enn både British Airways og Lufthansa.

Velkommen til Thailand!

Topp 10 destinasjoner i Thailand:

1. Bangkok
2. Phuket
3. Chiang Mai
4. Ko Samui
5. Pattaya
6. Krabi
7. Ayuthaya
8. Ko Phi Phi Don
9. Hua Hin
10. Kanchanaburi

Flere toppdestinasjoner

Når skal jeg dra?

Mellom november og februar er været i Thailand mer behagelig, og det regner sjeldent på denne tiden av året. Dersom du drar i mars-mai bør du unngå å dra nordover, der det kan bli svært varmt på denne tiden av året. Unngå Bangkok i april, da vil du stekes ihjel, og også i oktober, da vil du bli gjennomblaut.

Hvor i Thailand bør jeg dra?

Phuket? Krabi? Hua Hin? Pattaya? Koh Pha-Ngan? Sjekk ut vår lille guide til feriestedene i landet, så klarer du kanskje å bestemme deg!

De fleste ønsker å få med seg både storbyliv og shopping i Bangkok, og dykking og strandliv på øyene. Les hvordan du kan komme deg fra A til B på våre sider om transportmuligheter - det er et godt utviklet tog- og bussnett i Thailand.

Om Thailand

Været - Sommer og vinter i Thailand er ikke som her hjemme. Les om landets årstider, temperatur og klima.

Tsunamien - Julen 2004 glemmer ingen thailendere - da inntraff den største naturkatastrofen i moderne tid.

De mest populære stedene å dra til - Om du enten ønsker å styre unna masseturismen eller vil dra dit ""alle"" drar - her er oversikten som viser topp destinasjoner i Thailand.

Fakta - litt faktakunnskaper

Geografi - Lær hvilke regioner Thailand består av, og hvor landet ligger i forhold til nabolandene i Sørøst-Asia.

Kalender / tidsregning - Thailand ligger mer enn 500 år foran oss!

Religion - Religionen er veldig sentral i dette syndige landet.

Etnisitet - Visste du at det ikke finnes noen typisk thailandsk kropp?

Viktige kulturforskjeller

  1. Kritiser aldri kongen og monarkiet
  2. Vis respekt for buddhismen og alt annet som er hellig
  3. Gjør som de lokale hvis nasjonalsangen spilles - stans eller reis deg
Thailand er kjent for å være smilets land, og det innebærer mer enn bare å være hyggelig. - det er en viktig kulturell forskjell her om det å miste ansikt. Husk at du aldri skjeller ut en thai foran andre.

Mer om kulturforskjeller som er verd å få¨med seg

Få med deg en festival!

Det er festivaler året gjennom i Thailand - sjekk ut vår festival-guide - kanskje er det en festival akkurat når du drar på ferie!

Kart Thailand

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy

© 2006 | SN Services | Din guide til overnatting og uteliv i Thailand