Din guide til Thailand

Flybilletter

Vi hjelper deg med å finne rimeligste flybilletter til Thailand.Få med deg:

Kunst - Sicilia

Sicilia er en smeltedigel rent kunsthistorisk, så i tillegg til en ypperlig anledning til å bli kjent med arabisk, bysantisk og romansk stil (vi glemmer naturligvis ikke den greske og romerske), kan du her se retninger som er resultat av sammenblandinger. Et eksempel er det sicilianske barokken.

Kunsten på Sicilia

Man kan egentlig i stor grad følge inndelingen benyttet under arkitektur på Sicilia.

Fra de flotte templene og teatrene fra gresk periode er det gravd frem uttallige objekter fra tiden da Sicilia var del StorHellas.

Du kan se mye skulptur, maleri og keramikk i de arkeologiske museene i Palermo, Agrigento, Siracusa og Catania. Likeså når det gjelder romerske funn, men de er ikke så spektakulære som de greske. Velkjent er Villa del Casale i Piazza Armerina, som har en meget vakker mosaikk.

Den tidlige kristne perioden har etterlatt seg katakomber i Siracusa, mens med normannerne får vi en unik blanding av romansk, arabisk og bysantisk kunststil.

Festningene i Siracusa og Catania ble preget av gotisk stil, og den gotiske stilen var mer av den katalanske typen.

Renessansen, som jo Italia er kjent for, har ikke noen stor rolle å Sicilia, med unntak av Antonello di Messina. Manierismen gjorde sitt inntok på 1500-tallet (Angelo Montorsoli). Jesuittene og motreformasjonen preget mange bygninger, mens barokken samtidig fikk feste via Spania. Caravaggio gjorde flere viktige verker på sine reiser i Sicilia.

På 1700-talet fikk nyklassisismen et godt grep på mange nye kunstnere, mens 100 år senere fikk naturalismen en oppsving blant annet pga Vergas roman om ”I Malavoglia”.

Fra samtidskunsten er det vel Renato Guttuso som er kjent også i Norge.

Thailand!

Barer, barer og enda flere barer. Nattklubber, smugtitting, barer, underholdning i verdensklasse, barer, innendørs og utendørs restauranter. Butikker og markeder som er åpne om natten. Middagscruise på Chao Phya-elven i Bangkok. Sett deg ned på en utendørs kaffebar og se på folk, dra på stranden og nyt solnedgangen og stjernehimmelen. Nydelig thaimat får du kjøpt både på gaten eller i restaurantene. Sjekk ut det pulserende nattelivet i Bangkok, Pattaya eller Phuket. Dra ut til noen av verdens vakreste øyer og opplev det fascinerende dyrelivet under havoverflaten. Dra på eventyr i jungelen bare noen timer unna badestedene. I Thailand får du hele spekteret av alt du kan ønske deg. Og det meste er preget av thailandsk kvalitet.

Verdens beste turistland

Den norske reiselivsbransjens kåret i 2008 Thailand som verdens beste turistmål, i sin kåring Grand Travel Award. Her er listen som viser andre land som kom på topp:

  1. Thailand
  2. Hellas
  3. Danmark
  4. Italia
  5. Spania

Flyselskapet Thai Airways ble kåret til det beste internasjonale flyselskap for nordmenn, basert på stemmene til ansatte innen den norske reiselivsbransjen, som mente at selskapet gir bedre service enn både British Airways og Lufthansa.

Velkommen til Thailand!

Topp 10 destinasjoner i Thailand:

1. Bangkok
2. Phuket
3. Chiang Mai
4. Ko Samui
5. Pattaya
6. Krabi
7. Ayuthaya
8. Ko Phi Phi Don
9. Hua Hin
10. Kanchanaburi

Flere toppdestinasjoner

Når skal jeg dra?

Mellom november og februar er været i Thailand mer behagelig, og det regner sjeldent på denne tiden av året. Dersom du drar i mars-mai bør du unngå å dra nordover, der det kan bli svært varmt på denne tiden av året. Unngå Bangkok i april, da vil du stekes ihjel, og også i oktober, da vil du bli gjennomblaut.

Hvor i Thailand bør jeg dra?

Phuket? Krabi? Hua Hin? Pattaya? Koh Pha-Ngan? Sjekk ut vår lille guide til feriestedene i landet, så klarer du kanskje å bestemme deg!

De fleste ønsker å få med seg både storbyliv og shopping i Bangkok, og dykking og strandliv på øyene. Les hvordan du kan komme deg fra A til B på våre sider om transportmuligheter - det er et godt utviklet tog- og bussnett i Thailand.

Om Thailand

Været - Sommer og vinter i Thailand er ikke som her hjemme. Les om landets årstider, temperatur og klima.

Tsunamien - Julen 2004 glemmer ingen thailendere - da inntraff den største naturkatastrofen i moderne tid.

De mest populære stedene å dra til - Om du enten ønsker å styre unna masseturismen eller vil dra dit ""alle"" drar - her er oversikten som viser topp destinasjoner i Thailand.

Fakta - litt faktakunnskaper

Geografi - Lær hvilke regioner Thailand består av, og hvor landet ligger i forhold til nabolandene i Sørøst-Asia.

Kalender / tidsregning - Thailand ligger mer enn 500 år foran oss!

Religion - Religionen er veldig sentral i dette syndige landet.

Etnisitet - Visste du at det ikke finnes noen typisk thailandsk kropp?

Viktige kulturforskjeller

  1. Kritiser aldri kongen og monarkiet
  2. Vis respekt for buddhismen og alt annet som er hellig
  3. Gjør som de lokale hvis nasjonalsangen spilles - stans eller reis deg
Thailand er kjent for å være smilets land, og det innebærer mer enn bare å være hyggelig. - det er en viktig kulturell forskjell her om det å miste ansikt. Husk at du aldri skjeller ut en thai foran andre.

Mer om kulturforskjeller som er verd å få¨med seg

Få med deg en festival!

Det er festivaler året gjennom i Thailand - sjekk ut vår festival-guide - kanskje er det en festival akkurat når du drar på ferie!

Kart Thailand

Sponsede lenker

Flere reiseguider

Regn om valuta


Privacy Policy

© 2006 | SN Services | Din guide til overnatting og uteliv i Thailand